Aydın'ın  Tarihi ve Gezilecek Yerleri

Aydın'ın Tarihi ve Gezilecek Yerleri

Aydın'ın Tarihi Yerleri 

Aydın Tralles


Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan Aydın ilimiz hem tarihi hem de kültürel açıdan birçok medeniyete ve millete ev sahipliği yapmış bir şehirdir.

Aydın ilimiz, 65 kilometre uzaklıktaki Kuşadası ilçesi ile deniz kenarı illerinden sayılabilir.

Ancak Aydın ilimizin merkezinde sahil şeridi ve deniz kenarı bulunmamaktadır.

Aydın ilimiz nüfus yoğunluğu ve kalabalıklık bakımından Türkiye'nin 21 şehridir. Aydın'ın tarihi adı olan Tralleis bazı antik çağ yazarlarına göre Trakyalı ve Argoslu kavimler tarafından inşa edilmiştir.

Aydın'ın geçmiş yıllarda birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını birçok medeniyete üzerinde barındırdığı yapılan tarihsel ve arkeolojik çalışmalar neticesinde açığa çıkmıştır. Didim, Karacasu, Kuşadası, Davutlar ,Çine gibi ilçelerinde Aydın'ın tarihini simgeleyen ve gelecek nesillere taşıyan birçok antik yapı ve kaleler bulunmaktadır.


Apollon Tapınağı

Apollon tapınağı


Aydın'ın Didim ilçesinde Aydın'ın en meşhur antik kentlerinden biri olan Apollon tapınağı bulunmaktadır.

Tarihteki rivayetlere göre Büyük iskender'in perslerle yaptığı uzun süren savaşlardan sonra Zafer kazanan Büyük İskender tarafından Didyma antik kenti'nin inşası yapılmıştır.


Milet Tiyatrosu

Milet Tiyatrosu


Balat köyü yakınlarında bulunan milet tiyatrosu milattan önce 400 yıllara ait olduğu düşünülmekte olan antik bir tiyatrodur.

Milattan önce 4 yüzyılda Helenistik medeniyetler tarafından inşa edilmiş Milet tiyatrosu yaklaşık 150 metre yüksekliğinde ve 5000 kişi kapasitesine sahiptir. Bu bölgede yine Helenistik medeniyetlere ait olduğu yapılan araştırmaların neticesinde ortaya çıkan Milet müzesi bulunmaktadır.

Milet müzesi yakın tarihte 1973 yılında ülkemizde hizmete kapatılmıştır.


Zeus Mağarası'nı söylemeden geçemeyeceğiz.

Zeus Mağrası


Kuşadası Güzelçamlı Milli Park yakınlarında yaklaşık 150 metre uzaklığında bulunan Zeus mağarası kesinlikle görmenizi önerdiğimiz bir doğa harikasıdır.Mağaraya Zeus isminin verilmesinin Helen medeniyetlerinde Tanrı olduğuna inanılan Zeus tanrısı için bu isim verildiği düşünülmektedir.

Zeus mağarası içerisinde bulunan su kaynağı çok soğuk ve çok derindir eğer suyun içine girmek isterseniz can yeleği ile çok dikkatli bir şekilde girmenizi tavsiye ederiz.


 Aydın'ın Deniz Kenarı Bölgeleri

Aydın Milli Park


Aydın merkez denize kıyısı yok ama Aydın ilçeleri olan Nedim Kuşadası ilaçlarında kız öğrencilerimiz bir iki saatlik yolculuklarla Deniz kenarlarında vakit geçirebilir.

Aydın'a 65 kilometre mesafede bulunan Kuşadası plajlarında, Davutlar Güzelçamlı Sahil şeridinde ve milli Park koyunun eşsiz koylarında doğa ile birlikte deniz keyfi sürebilirsiniz.